Období: květen 2011

Kašny v Plzni podruhé!!

Kateřina (») | 29. 5. 2011 | přečteno: 2074× | komentáře: 0
ondrej-cisler-ico.jpgMnoho lidí už je přestalo vnímat, někomu se líbily už dříve a pro někoho jsou stále trnem v oku. Pro ty, kterým se líbily, tak jako mně, mám dobrou zprávu. V opačném případě zřejmě čtenář (v lepším případě) jen protočí panenky.  číst dál

Patrick Byrne - Irské duchařské historky

Kateřina (») | 18. 5. 2011 | přečteno: 890× | komentáře: 0
irsko.jpgPoslední dobou trávím v knihovně více času než dřív. Snad je to zásluhou našeho učitele na literaturu, který nám vždy se zápalem vypráví o autorech a jejich dílech, zatímco celá naše třída (naprosto zticha) se zájmem poslouchá. Závidím mu jeho vypravěčský talent, který je snad vžitý nebo načtený? Většinou si ale půjčuji knížky z probíraného období nebo z kánonu literatury k maturitě. Řekla jsem si, že to proložím i knížkou, která mě bude zaručeně zajímat, a protože mám ráda Irsko, padla mi do oka tato. číst dál

Zombie walk Plzeň

Kateřina (») | 16. 5. 2011 | přečteno: 1460× | komentáře: 0
zombie.jpegPátek 13. května se v ulicích od plzeňského nádraží až do proluky objevil průvod ztrhaných postav v zakrvácených šatech, průvod zombie. Jsem si jistá, že kolemdoucí přepadl, stejně jako mě, těžký pocit úzkosti nad věrohodností některých masek a kostýmů. Řezník, mrtvá nevěsta a ženich, zdravotní sestřičky, pes žvýkající střeva, spoustu krve a mnoho dalších originálních nápadů. Zombie walk se koná ve světě běžně, u nás v Plzni to ale byla premiéra, tudíš myslím, že příští rok bude účast ještě větší a zombíci o to děsivější. Akce je už na příští rok předběžně plánována na 13. dubna 2012. číst dál

Kardamom

Kateřina (») | 16. 5. 2011 | přečteno: 1822× | komentáře: 1, poslední: 17. 3. 2016
kardamon.jpgMiluji vůni skořice, je to pro mě jeden ze symbolů zimy a vánoční pohody. Ale protože skořice má hřejivý efekt a nám se blíží léto, objevila jsem koření s naprosto dokonalou, výraznou vůní a opačným efektem, kardamom. Kardamom není příliš k mání v běžném obchodě, já jsem ho například měla v dekoraci z Cejlonu, odkud také pochází. Asi nedokážu vlastnosti dobře popsat, ale věřte, že nezvyklá chuť a orientální aroma naprosto lahodí smyslům a dodá vašemu jídlu šmrnc. Hodí se nejlépe do pečení, jogurtů, čaje nebo kávy, likérů, ale také k zeleninovým, luštěninovým pokrmům nebo okořenění steaků. Dále se použivá i při výrobě parfémů a tabáku. číst dál