Když není čas, suroviny a nálada na vaření.
Momentálně nechodím ve škole na obědy a přes den jím poměrně střídmě, a tak, když přijdu domů, mám chuť na něco lepšího než chleba s máslem. Obvykle si dělám rýži, těstoviny, kuskus, čočku nebo ovesnou kaši, ale dnes jsem si řekla: ''Vymyslím si nový recept!'' Mamka nechala prostor mé kreativitě a podotkla jen: ''No, ty jsi tedy odvážná.'' Dobře, není to žádný úžasný recept, není ani úplně originální, ale je vidět, že i z mála se dá vařit.
Ingredience:
mrkev
ovesné vločky
cibulka - jarní nebo kuchyňská
trochu vody
sůl, sladká paprika (plus třeba tymián, česnek, kari, pepř)
1-2 vájíčka
trochu oleje
Postup:
Nasypeme do misky ovesné vločky, zalijeme trochou vody - jen aby se vločky trochu nasály a změkly. Mezitím si nakrájíme cibulku a nastrouháme mrkev. Mezitím můžeme odlít přebytečnou vodu z vloček, přidáme mrkev, cibuli a vajíčko a ochutíme solí a vybraným kořením. Vše promícháme, směs by měla alespoň trochu držet pohromadě, pokud je to moc řídké, přidejte ještě vločky. Na pánvy rozehřejeme trochu oleje a rozprostřeme na něj směs. Placka by neměla být ani moc tlustá, ani moc tenká. Smažime déle z jedné strany, když je strana zlatohnědá, obrátíme. Pokud umíte ten super palačinkový tríček, tak jste v pohodě, pokud ne, tak se vám hold asi placka trošku rozpadne, jako mně.
Můžete si placku pomazat třeba ochuceným, okořeněným jogurtem nebo smetanou.
Dobrou chuť.
Užijte si víkend! Kačka žvejkačka