Never give up! Aneb boloňská bez protlaku..

Napsal Kateřina (») 23. 11. 2013 v kategorii Recepty, přečteno: 834×

 Jednou ráno jsem dostala za úkol uklidit nakoupené potraviny a uvařit špagety a boloňskou omáčku. Předpokládala jsem, že je vše nakoupeno a dala se do práce..
Klasicky jsem osmažila cibuli s mletým masem, po chvilce jsem ale zjistila, že mi chybí jedna z hlavních ingrediencí, rajčatový protlak, případně kečup, případně rajčata..
Abych byla upřímná, doma už se trochu děsí mých kulinářských experimentů, ačkoliv nechápu proč.. ( smile ) Nyní jsem ale neměla jinou možnost a tak jsem se rozhodla nahradit rajčatovou složku boloňské za bešamelovou omáčkou.
Bešamel je jednoduchá a lahodná omáčka, která se dá využít v mnoha receptech. Pokud jste ji ještě nedělali, doporučuji přečíst si pár zásad, které dodržovat ZDE.
Protože apetitonline.cz  je jedna z mých nejoblíbenějších a nejosvědčenějších stránek s recepty, i recept na bešamel jsem vařila podle ní.

Recept: Bešamelová omáčka

Hotovou omáčku přimícháte k masu a cibulce, můžete dochutit třeba solí, pepřem, granulovaným česnekem nějakou bylinkou.
Výsledek mě velmi mile překvapil. Tato omáčka sice vznikla omylem, ale myslím, že se zařadí mezi oblíbené recepty, takže, když zjistíte, že vám chybí důležitá ingrdience, nevzdávejte se a experimentujte! :)
Tak dobrou chuť!
PS: Nezapomeňte na sýr navrch, nejlépe parmazán! <3



Pa190073


 

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel čtyři a sedm