Celkem jednoduchá příprava, ale zaberou dost času... ale rozhodně stojí za to!!:)
Ingredience:
3 bílky (popř.100g bílků)
110g rozemletých mandlí
200g moučkového cukru
50g krupicového cukru
Postup:
Rozemelte mandle, na co nejjemnější prášek a přidejte k nim moučkový cukr. Mezitím si šleháme z bílků tuhý sníh (když obrátíte misku, nesmí se hmota ani hnout) a postupně při tom přisypáváme krupicový cukr a nakonec i směs mandlí s cukrem. Neustále důkladně promíchávejte, těsto by nemělo tvořit špičky, až ho budete dávat na plech.
Připravíme si pečící papír, na který si můžeme předkreslit kolečka tužkou nebo fixou zhruba tak o průměru 5 cm. Nezapomeňte papír otočit nepopsanou stranou nahoru.
Vystřihneme si menší otvor do cukrářského sáčku (po případě něčeho jiného, co je po ruce;)) a dáme do něj těsto. Nanášíme větší kolečka do těch předkreslených, těsto by se mělo trošku roztéct. Snažte se, aby předkreslená kolečka nepřesahovali a všechny byly zhruba stejně velké.
Necháme 1-2 hodinky uležet, poté pečeme 12-15 minut na 160 stupňů.
Až makronky vychladnou, opatrně je odloupejte (musí být chladné!) a slepujte krémem.
Krém:
Ingredience:
125ml mléka
1 lžíce pudinkového prášku (podle fantazie)
50g mletých mandlí
125g másla
140g moučkového cukru
1 balíček vanilkového cukru
Postup:
Mléko a pudink smícháme, přivedeme k varu. Vaříme asi 2 minuty (mícháme stále), poté necháme vychladnout (vážně úplně vychladnout, jinak se vám máslo srazí). Mezitím utřeme máslo s oběma cukry, do kterého přimícháme vychladlý pudink. Přidáme mandle.
Můj tip: Do těsta můžete přidat trochu potravinářského barviva (makrónky jsou hned veselejší, já přidala zelené a růžové:)), stejně tak i do krému;) Později přidám fotky;) Tak co, povedli se?:)