Jáhly

Napsal Kateřina (») 28. 9. 2010 v kategorii Recepty, přečteno: 1778×
jahly.jpg

Já osobně preferuji zdravou, ale samozřejmě chutnou stravu. Zde máte pár bodů, co vlastně jáhly jsou.

Jáhly

- vyrábí se loupáním prosa

- mají vysokou vyživovací hodnotu (zkrátka vás zasytí na delší dobu)

- obsahují minerální látky, vlákninu a vitamíny skupiny B

- neobsahují lepek

Já jáhly kupuji většinou v dm drogerii, ale měli by je mít i ve větších obchodech. Při jakékoliv přípravě je důležité jáhly nejprve 3x spařit. Zbaví je to jejich nahořklé chuti. Dají se připravit na sladko i na slano, jsou vhodné při dietě a dají se použít jako příloha. (obdoba rýže)

Jáhlová kaše (vhodná na snídani)

Ingredience:

60g jáhel

250ml mléka

Rozinky, sušené nebo čerstvé ovoce, oříšky, semínka.. (záleží na vás;))

2 lžíce jogurtu

1 lžičku medu nebo třtinového cukru

Postup:

Jáhly 3x spaříme, dáme do hrnce, zalijeme mlékem a vaříme, dokud se mléko ,,nevcucne''. Nemusíte stále míchat, ale mléko bude vybublávat, tak si to raději hlídejte. Když začne kaše houstnout, stále míchejte. (Pokud se vám zdají jáhly tvrdé, můžete ještě přidat mléko) Přimícháme ovoce a ostatní podle fantazie (doporučuji banán nebo broskev a všechno sušené ovoce), přidáme trochu skořice a dosladíme medem nebo cukrem. Můžeme podávat. Přidáme jogurt, popřípadě můžeme ještě ocukrovat nebo přidat kousek másla. Dobrou chuť!

Tip: Nelekněte se, že se dává tak málo jáhel a tolik mléka.. Pokud nemáte rádi sušené ovoce, rozinky a tak, udělejte kaši z větší dávky a více jí oslaďte.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel osm a devět