Bábovka ze salka

Napsal Kateřina (») 15. 8. 2011 v kategorii Recepty, přečteno: 2985×

Každý rok na Vánoce děláme doma Vaječný koňak (recept) a zbyly nám nějaké konzervy salka.. co s nimi?
Zkuste bábovku ze salka! 

Ingredience:

1 salko

6 vajec

1 hera (příp.máslo)

1dcl mléka

30dkg polo.mouky

1 1/2 prášku do pečiva

100dkg nasekaných mandlí

Postup:

Heru a žloutky v míse vyšleháme do pěny, postupně přidáme salko, mléko, mandle a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec přidáme do těsta tuhý sníh z vyšlehaných bílků. Těsto nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy na bábovku a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 40-45 minut. Doporučuji ověřit si špejlí, zda je bábovka hotová.

tip: 50g tmavé čokolády rozehřejeme s trochou másla a vody, tak aby směs nebyla suchá, ale hezky hladká.. testo rozdělíme na půl a do jedné části přimícháme čokoládu.. Světlé těsto nalijeme do formy, poté přilijeme tmavé a měchačku do těsta noříme tak, aby se nám tmavé těsto přimíchalo do světlého a vytvořili se tak útvary jako u mramorové bábovky.. Bude mít úžasnou chuť čokolády!

 
tip2: Místo mandlí jsem přidala sušené kokosové lupínky, doporučuji ale jen polovinu dávky..

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel pět a tři