Arašídový koláč

Napsal Kateřina (») 17. 6. 2011 v kategorii Recepty, přečteno: 1500×

Spoustu lidí má k burákovému máslu odpor, někdo o něj v obchodě pohledem ani nezavadí. Myslím, že je to celkem škoda. Tento recept je důkazem..

Ingredience:

Těsto:
75 g arašídového másla¨

1 dl nesolených arašídů

2 vejce

1 1/2 dl krupicového cukru

2 dl hladké mouky

1 lžička prášku do pečiva

1/2 dl mléka

Náplň:Burakove-maslo
1 dl nesolených arašídů

50 g arašídového másla

1/2 dl krupicového cukru

1 lžíce hladké mouky

1 lžíce mléka

+ tuk a hrubá mouka na vymazání formy 

 Postup:

V kastrůlku rozehřejeme máslo, odstavíme a necháme vychladnout. Arašídy nahrubo nasekáme. Z vajec a cukru vymícháme pěnu. Hladkou mouku smícháme s práškem do pečiva, poté i s ostatními surovinami na těsto. Formu s odnímatelným dnem (průměr asi 24 cm) vymažeme a vysypeme a pečeme těsto v předehřáté troubě na 200°C asi 20 minut. Mezitím nasekáme zbylé arašídy, smícháme s arašídovým máslem, cukrem, moukou a mlékem. Za stálého míchání zahříváme, dokud směs nezhoustne. Poté směsí potřeme korpus a necháme péct ještě asi 10 minut dozlatova. Po vychladnutí podávejte.


Poznámka: Je to kalorická bomba, tak ti, kdo si drží linii to nepřehánějte, blíží se léto ;D

zdroj: Radost z pečení

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel nula a třináct