Spoustu lidí má k burákovému máslu odpor, někdo o něj v obchodě pohledem ani nezavadí. Myslím, že je to celkem škoda. Tento recept je důkazem..
Ingredience:
Těsto:
75 g arašídového másla¨
1 dl nesolených arašídů
2 vejce
1 1/2 dl krupicového cukru
2 dl hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
1/2 dl mléka
Náplň:
1 dl nesolených arašídů
50 g arašídového másla
1/2 dl krupicového cukru
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce mléka
+ tuk a hrubá mouka na vymazání formy
Postup:
V kastrůlku rozehřejeme máslo, odstavíme a necháme vychladnout. Arašídy nahrubo nasekáme. Z vajec a cukru vymícháme pěnu. Hladkou mouku smícháme s práškem do pečiva, poté i s ostatními surovinami na těsto. Formu s odnímatelným dnem (průměr asi 24 cm) vymažeme a vysypeme a pečeme těsto v předehřáté troubě na 200°C asi 20 minut. Mezitím nasekáme zbylé arašídy, smícháme s arašídovým máslem, cukrem, moukou a mlékem. Za stálého míchání zahříváme, dokud směs nezhoustne. Poté směsí potřeme korpus a necháme péct ještě asi 10 minut dozlatova. Po vychladnutí podávejte.
Poznámka: Je to kalorická bomba, tak ti, kdo si drží linii to nepřehánějte, blíží se léto ;D
zdroj: Radost z pečení