Než strčíte do nákupního košíku drahý krém nebo pleťovou masku, raději nejprve otevřete ledničku. Její obsah, ovoce a zelenina, ale také mléčné výrobky a spoustu dalšího může totiž naší pleť rozzářit stejně, ne-li více.
Před nanesením masky si můžete přečíst článek zde.
1.
Vaječný bílek
Citronová šťáva
Postup:
Z bílků ušleháme sníh, přidáme lžičku citronové šťávy, necháme působit 20 minut.
2.
Čerstvá karotka
Ušlehaný bílek
Škrobová moučka
Postup:
Karotku nastrouháme co nejjemněji a vmícháme ji do ušlehaného bílku. Zahustíme škrobovou moučkou. Maska vypíná, stahuje vyústění mazových žláz a zlepšuje tonus pokožky.
3.
Ušlehaný bílek
Med
Bramborová moučka
Postup:
Do našlehaného bílku vmícháme lžičku medu, moučkou zahustíme. Necháme působit 20 minut.
4.
Jablko
Mléko
Postup:
Nastrouháme či pokrájíme jablko na menší kousky (nemusíme loupat) a povaříme ve 2 dcl mléka. Ještě teplou hmotu nanášíme na obličej, necháme působit 15 až 20 minut. Dokonale vypíná a vyhlazuje pleť.
5.
Jahodová šťáva
Mléko
Vaječný bílek
Trochu jedlé sody
Postup:
Smícháme 3 lžíce jahodové šťávy, malou lžičku mléka, ušlehaný bílek a trochu jedné sody. Necháme působit 30 minut, poté smyjeme vlažnou vodou.
Můj tip: Některé uvedené věci samozřejmě můžete nahradit něčím dostupnějším. Nemusíte například shánět škrobovou nebo bramborovou moučku, ty slouží jen k zahuštění..
Přidám další
Čerpáno: Z brožurky Přírodní kosmetika